fruittuin.punt.nl
Insecten
Wat heb ik een hekel aan die vieze insecten in de tuin, dan heb ik het nog niet eens over spinnen (krijg meteen al jeuk).Ik heb de Taxuskever in mijn tuin! In het voorjaar beginnen eerst de larven wakker te worden en gaan zich tegoed doen aan de wortels van mijn lekkere aardbeienplanten en andere fruitstruiken, als er eventueel nog wat overblijft van de plant, gaan daarna de volwassen kevers het blad aanvreten en vervolgens weer lekker eieren leggen voor een volgende aanval!
Dus vandaag ben ik de strijd aangegaan, en heb Nematoden uitgezet op de grond, dat zijn kleine aaltjes die de larven eten.Ik hoop dat het goed zal werken.
 
 
Taxuskever en larve
 

Nematoden tegen Taxuskever

De nematoden Heterorhabditis bacteriophora staat garant voor een snelle, biologische bestrijding van de larven van de taxuskever in container- en volle grondteelten. Het product is gebaseerd op een geselecteerde stam van de insectenparasitaire nematode Heterorhabditis megidis, die in het substraat actief op zoek gaat naar taxuskeverlarven en ze daarna vernietigt.

 
 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Categorieën
Welkom op mijn Fruittuin!

Op deze weblog kun je meekijken met wat ik allemaal in mijn tuin aan't uitvoeren ben. Ik heb een aantal fruitsoorten staan, waaronder een duo pruimenboom Opal en RC 'd Oullins, twee appelboompjes Elstar en Cox Orange, mini mirabelpruim, een perzikboom Peregrin, mini kersenboompjes Stella en Sunburst, Ostara aardbeien, Blauwe bes Bluecrop, Cranberry, kruisbes en een rode bes.

Ook groenten zijn leuk om zelf op te kweken, bijna alles staat in potten. Dit jaar ga ik vooral voor de tomaten. Verder nog sugar-snaps, Teepee boontjes, paprika's en bosui.

Ik hoop dat jullie af en toe eens op mijn weblog komen kijken, veel plezier!

groetjes @nnemiek
 
 
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl