fruittuin.punt.nl
steeds meer bloei
 
 
De aardbeien doen het prima, ze zijn lekker zoet.
 
 
In alle tomatenplanten zit nu bloem, ze groeien hard met dit weer.Van de 14 soorten moet ik er 8 dieven, dat valt niet mee kwam ik achter. De Isis Candy en de Black Krim vertakken zich zonder dat ik daar erg in had, ik heb de dieven nu maar laten staan want daar zaten ook al bloemknoppen aan. De Ogni Moskvi ,de Banana Legs en de Principe Borghese worden flinke struikplanten, je hoeft ze niet te dieven, maar ze gaan dan ook alle kanten op.
 
 
De sugarsnaps worden erg hoog, ze zitten nu op zo'n 2 meter, en de eerste peulen hangen eraan...dat wordt smullen straks!
 
 
Ook de courgette heeft zijn eerste bloem, en dat is tevens de aanzet voor de eerste courgette! We zijn niet van die courgette eters, dus binnenkort eens wat lekkere recepten gaan zoeken. En mochten we ze nou echt niet lekker vinden, kunnen we er altijd soep van maken, want die smaakt heerlijk!
 
 
 
De pruimenboom hangt vol met jonge pruimen, vorige week zat er dopluis in de boom, ik had er nog nooit van gehoord, maar heb ze netjes met de hand verwijderd en daarna een flinke waterstraal erop. Wat een vieze klus was dat!
 
 
De jonagold in pot doet het ook prima, ik moet wel consequent water geven en mesten, anders geloof ik niet dat ze blijven hangen. Dit boompje doet het overigens beter dan de Elstar en Cox die in de vaste grond staan, deze hebben matig vrucht gevormd en zien er qua blad ook niet zo mooi uit.
 
 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Categorieën
Welkom op mijn Fruittuin!

Op deze weblog kun je meekijken met wat ik allemaal in mijn tuin aan't uitvoeren ben. Ik heb een aantal fruitsoorten staan, waaronder een duo pruimenboom Opal en RC 'd Oullins, twee appelboompjes Elstar en Cox Orange, mini mirabelpruim, een perzikboom Peregrin, mini kersenboompjes Stella en Sunburst, Ostara aardbeien, Blauwe bes Bluecrop, Cranberry, kruisbes en een rode bes.

Ook groenten zijn leuk om zelf op te kweken, bijna alles staat in potten. Dit jaar ga ik vooral voor de tomaten. Verder nog sugar-snaps, Teepee boontjes, paprika's en bosui.

Ik hoop dat jullie af en toe eens op mijn weblog komen kijken, veel plezier!

groetjes @nnemiek
 
 
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl