fruittuin.punt.nl
het oogsten 2010
Nou het is alweer even geleden dat ik wat op mijn blog heb gezet, druk druk en lekker op vakantie geweest natuurlijk naar het mooie Kreta, waar ik overigens een heerlijke verse vijg uit de boom naast ons huisje heb gegeten, zalig.
 
De groenten en het fruit uit de tuin zijn eigenlijk zo goed als allemaal wel geoogst, de tomaten hebben ook hun beste tijd gehad, alleen de druiven rijpen nog en de meloenpeer heeft nog wat tijd nodig.
 
Dus maar eens even een overzichtje wat ik allemaal ondervonden heb.
De perzikken bleven erg klein, maar waren lekker zoet en zagen er mooi uit.
 
De pruimen had ik toch beter sterker kunnen dunnen, want ook die bleven wat kleiner, maar smaakten goed, de meeste waren rijp toen we op vakantie waren, dus daarna heb ik een heerlijke pruimenjam gemaakt, 5 potten.
 
De tomaten bleven maar komen, dus ik heb al zeker 10 liter soep gemaakt, erg lekker!
De lekkerste tomaat was de Principe borghese, deze stak qua smaak boven alle uit. De Balkonstar had lekker veel opbrengst en was een gewone rode tomaat. De Golden egg is ook erg lekker en dat geldt ook voor de Tiny tim en de Pendulina. Volgend jaar zeker weer tomaten, maar weer wat nieuwe smaken uit proberen.
 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Categorieën
Welkom op mijn Fruittuin!

Op deze weblog kun je meekijken met wat ik allemaal in mijn tuin aan't uitvoeren ben. Ik heb een aantal fruitsoorten staan, waaronder een duo pruimenboom Opal en RC 'd Oullins, twee appelboompjes Elstar en Cox Orange, mini mirabelpruim, een perzikboom Peregrin, mini kersenboompjes Stella en Sunburst, Ostara aardbeien, Blauwe bes Bluecrop, Cranberry, kruisbes en een rode bes.

Ook groenten zijn leuk om zelf op te kweken, bijna alles staat in potten. Dit jaar ga ik vooral voor de tomaten. Verder nog sugar-snaps, Teepee boontjes, paprika's en bosui.

Ik hoop dat jullie af en toe eens op mijn weblog komen kijken, veel plezier!

groetjes @nnemiek
 
 
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl