fruittuin.punt.nl
Herfst
De herfst is begonnen en blad begint te vallen. Gisteren heb ik een Compostvat aangeschaft, hierin kan dan het afgevallen blad, resten uit de fruit en moestuin en wat restafval van koffiepads, eierschaal en aardappelschillen. Ben heel benieuwd wat het gaat worden. Hoop natuurlijk op mooie gezonde compost in het voorjaar.

 
Vandaag ook een mooie grote franse knoflookbol gekocht, de tenen  gaan binnen een week de grond in, zodat ik weer heerlijke verse knoflook in juli kan oogsten, dat is me afgelopen jaar goed bevallen. Vorige keer had ik daar gewoon een klein bolletje van AH voor gebruikt, nu dus een reuzebol van de groenteman.
 
Verder nog een nieuw project begonnen! Zelf champignons kweken. Bij de Action hadden ze kweeksetjes voor 3,95, nou daarvoor wil ik dit zeker wel eens gaan uitproberen.
 

Hoe werkt het...?

Voor de teelt van de paddenstoelen is een goede voedingsbodem nodig. Voor champignons is dit een mengsel van paardenmest en stro. Om dit geschikt te maken voor de teelt is een ingewikkeld proces nodig om ervoor te zorgen dat dit mengsel de juiste samenstelling krijgt.
Aan het einde van dit proces, dat gepaard gaat met grote warmte, blijft een voedingsbodem over die puur natuurlijk en ziektevrij is. De samenstelling lijkt op die van bosgrond.   Bij de bereiding van de voedingsbodems worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt zodat u thuis kunt genieten van een gezonde maaltijd, zelf gekweekt met MiniChamp Thuisculturen.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Categorieën
Welkom op mijn Fruittuin!

Op deze weblog kun je meekijken met wat ik allemaal in mijn tuin aan't uitvoeren ben. Ik heb een aantal fruitsoorten staan, waaronder een duo pruimenboom Opal en RC 'd Oullins, twee appelboompjes Elstar en Cox Orange, mini mirabelpruim, een perzikboom Peregrin, mini kersenboompjes Stella en Sunburst, Ostara aardbeien, Blauwe bes Bluecrop, Cranberry, kruisbes en een rode bes.

Ook groenten zijn leuk om zelf op te kweken, bijna alles staat in potten. Dit jaar ga ik vooral voor de tomaten. Verder nog sugar-snaps, Teepee boontjes, paprika's en bosui.

Ik hoop dat jullie af en toe eens op mijn weblog komen kijken, veel plezier!

groetjes @nnemiek
 
 
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl