fruittuin.punt.nl
Opruimen
Wat een lekker weer vandaag! Prima om me eens lekker op de tuin te storten. Veel van het afgevallen blad lag nog op de stoep en ook emmers met regenwater stonden lekker te stinken...Dus flink geveegd, gesjouwd, geschoffeld en geruimd. Het is helemaal klaar voor het voorjaar.
Vandaag ook even de perzikboom bespoten tegen de krulziekte, daar zijn deze bomen erg gevoelig voor en nu is de tijd om ze te behandelen, net voor het uitlopen van de knoppen. Hoop dat ik het zo goed onder contole kan houden, want de perzikken waren afgelopen jaar heerlijk!
Afgelopen week bij Intratuin twee nieuwe patio kersen-boompjes gekocht, een Stella en een Sunburst, allebei zelf-bestuivend. Ook nog een Cranberry erbij genomen, want die stond ook al even op mijn verlanglijstje. Wat fruitbomen / struiken betreft is de tuin nu echt vol.

Aangezien ik wil proberen om dit jaar volgens de maan kalender te zaaien, heb ik op 31 januari de paprika gezaaid, dit zou een prima 'vruchtdag' zijn, nu maar wachten tot ze opkomen. Van elke soort 4 zaden gezaaid. Zoete punt paprika, sweet orange baby, rode punt en een gewone rode blokpaprika.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Categorieën
Welkom op mijn Fruittuin!

Op deze weblog kun je meekijken met wat ik allemaal in mijn tuin aan't uitvoeren ben. Ik heb een aantal fruitsoorten staan, waaronder een duo pruimenboom Opal en RC 'd Oullins, twee appelboompjes Elstar en Cox Orange, mini mirabelpruim, een perzikboom Peregrin, mini kersenboompjes Stella en Sunburst, Ostara aardbeien, Blauwe bes Bluecrop, Cranberry, kruisbes en een rode bes.

Ook groenten zijn leuk om zelf op te kweken, bijna alles staat in potten. Dit jaar ga ik vooral voor de tomaten. Verder nog sugar-snaps, Teepee boontjes, paprika's en bosui.

Ik hoop dat jullie af en toe eens op mijn weblog komen kijken, veel plezier!

groetjes @nnemiek
 
 
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl