fruittuin.punt.nl
De groei zit er goed in.
Als de zon zo goed haar best blijft doen, krijgen we straks een prima oogst! De bloesem in de perzikboom en de pruimenbomen is prachtig, als dat allemaal vruchten worden ??? De Mirabel had ik vorig jaar voor het eerst, ook toen had ze zoveel bloesen, maar helaas geen enkele vrucht, hoop dit jaar toch wel enkele mirabellen te kunnen eten, het zijn kleine gele pruimpjes met een rode blos, en erg zoet !
 
 
De Peregrin Perzik
 
 
De Mirabel pruim.
 
Ook de rode bessen Jonkheer van Tets zien er goed uit, deze keer er wel aan denken om ze op tijd af te dekken met een net, want vorig jaar had ik slechts 4 halve trosjes over, de rest hadden de vogels al gepikt :) Nu hangt ze al vol met trosjes bloempjes, dat ziet er veelbelovend uit.
 
 
Rode bes, Jonkheer van Tets
 
Verder mijn 2 nieuwe kersenboompjes in pot, de Sunburst en de Stella, ze lopen goed uit, geen idee eigenlijk hoe deze bloemen vormen, of ze krijgen ze dit eerste jaar nog niet, of het moet nog gaan komen...geen idee, maar ze groeien goed.
 
 
Het kersenboompje
 
Verder al wat groente gezet, de sla had ik voor de winter al gezaaid en deze heeft het in het kasje prima overleefd, nu gaan ze grote kroppen vormen.
De Aardbeien had ik inmiddels een jaar of 4 en heb nu 3 planten opnieuw gekocht, ik ben weer voor de Ostara aardbeien gegaan, ze zijn lekker, bloeien het hele seizoen en gaan weer een paar jaar mee.
Ook de sugarsnaps Delikett staan nu buiten in de potten, kan niet wachten totdat we die kunnen oogsten, zooooo lekker!
 
 
2 krop sla in pot
 
 
de Ostara aardbeien
 
 
Delikett sugarsnaps

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Categorieën
Welkom op mijn Fruittuin!

Op deze weblog kun je meekijken met wat ik allemaal in mijn tuin aan't uitvoeren ben. Ik heb een aantal fruitsoorten staan, waaronder een duo pruimenboom Opal en RC 'd Oullins, twee appelboompjes Elstar en Cox Orange, mini mirabelpruim, een perzikboom Peregrin, mini kersenboompjes Stella en Sunburst, Ostara aardbeien, Blauwe bes Bluecrop, Cranberry, kruisbes en een rode bes.

Ook groenten zijn leuk om zelf op te kweken, bijna alles staat in potten. Dit jaar ga ik vooral voor de tomaten. Verder nog sugar-snaps, Teepee boontjes, paprika's en bosui.

Ik hoop dat jullie af en toe eens op mijn weblog komen kijken, veel plezier!

groetjes @nnemiek
 
 
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl