fruittuin.punt.nl
Wat een prachtig voorjaar!
Tjee wat een heerlijk weer, alles groeit nu zo hard in de tuin, we lopen flink vooruit...de tomaten staan al in hun definitieve potten en doen het prima, ik heb ruim de helft van de oude potgrond hergebruikt en de rest aan gevuld met verse potgrond. De eerste bloemknopjes zijn al zichtbaar.
 
 
Ook de nieuwe Ostara aardbeien doen het goed, de oude planten heb ik vervangen omdat ze aangetast waren door de taxuslarven. In de lange balkonbakken staan de doordragers en in de 2 kleine muurbakken staan de 1 jarigen waar al volop aardbeien aanhangen.
 
 
Normaal gesproken zaai ik nu pas de courgette, maar de buurvrouw had dat al eerder gedaan en heeft me 2 plantjes gegeven, omdat het nu al zo warm is heb ik ze al in een grote potten buiten gezet, de eerste bloemen worden al aangemaakt. Vorig jaar had ik een speciale kleine soort voor in potten, dit jaar zullen het grote planten worden en waarschijnlijk niet zo geschikt voor pot-teelt, maar we zullen zien, ik laat ze maar lekker over de grond kruipen en flink mesten af en toe.
 
 
De Appelbomen hadden enorm veel bloesem en zullen een flinke opbrengst aan appels hebben, dus veel Elstars en Cox's, alleen de Jonagold heeft slechts 2 appels...deze boom is niet geschikt voor in pot, en ga ik elders (in het plantsoen) planten.
De perzik doet het prima, heeft weinig krulziekte maar wel wat last van luis en daardoor gekruld blad, de vruchten hebben hier geen last van en ik kan niet wachten tot ik ze weer kan eten :)
 
 
De mirabelpruim had veel bloesem, maar helaas veel schade door de pruimenzaagwesp, in het merendeel van de kleine vruchtjes zitten daarom wormpjes, deze heb ik allemaal geplukt en vernietigd, er zitten nu nog enkele gezonde vruchten aan, dus hopelijk dit jaar toch voor het eerst enkele mirabelpruimen! De Opal en de Reine claude d'oullins hebben een beurtjaar en hebben slechts enkele pruimen hangen.
 
De blauwe bes Bluecrop heeft ook al mooi gebloeid, en is begonnen met de besvorming, lekker gezonde bessen !
 
 
De franse knoflook die ik eind oktober heb geplant groeit enorm hoog, het lange knoflookblad snijd ik fijn en doe ik door de spagetti...heerlijk! In juli kan ik ze oogsten en zullen het grote bollen zijn.
 
 
Deze week ook de Teepee bonenmix uitgeplant, met deze warmte heb ik het risico genomen, als het toch te koud blijkt, kan ik altijd nog opnieuw zaaien. Als laatste dan de sugarsnaps, deze week in bloei, dus binnenkort kunnen we sugarsnaps eten. Een heerlijke zoete dikke peul.
 
 
 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Categorieën
Welkom op mijn Fruittuin!

Op deze weblog kun je meekijken met wat ik allemaal in mijn tuin aan't uitvoeren ben. Ik heb een aantal fruitsoorten staan, waaronder een duo pruimenboom Opal en RC 'd Oullins, twee appelboompjes Elstar en Cox Orange, mini mirabelpruim, een perzikboom Peregrin, mini kersenboompjes Stella en Sunburst, Ostara aardbeien, Blauwe bes Bluecrop, Cranberry, kruisbes en een rode bes.

Ook groenten zijn leuk om zelf op te kweken, bijna alles staat in potten. Dit jaar ga ik vooral voor de tomaten. Verder nog sugar-snaps, Teepee boontjes, paprika's en bosui.

Ik hoop dat jullie af en toe eens op mijn weblog komen kijken, veel plezier!

groetjes @nnemiek
 
 
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl