fruittuin.punt.nl
Hoog nodig om weer eens te bloggen !
Inmiddels alweer halfweg Juni !, wat gaat de tijd snel en wat hebben we een mooi voorjaar. Alles is hard gegroeid. De rode bessen zijn inmiddels al geoogst en daar heb ik 2 potten jam van gemaakt. De courgettes zitten al in de soep en ook de sugarsnaps waren heerlijk. Nu zijn binnekort de Teepee boontjes aan de beurt, ze zijn nu nog klein en dun, dus nog even geduld.
 
Helaas heeft de uienvlieg een eind gemaakt aan de knoflook, de prei en ook de bosui hebben ze weggevreten. Zo jammer!
 
Alle tomaten doen het prima, in alle planten zitten al volop tomaten, maar nog geen eentje is aan't kleuren, maar ik verwacht wel eind van deze maand de eerste rijpe tomaat te kunnen plukken. Ook in de paprika planten zitten nu de eerste kleine paprikaatjes.
De nieuw gekochte Ostara aardbeien doen het prima, mooie grote dikke aardbeien, ze zijn nu aan de 2e ronde bezig, van mij mag het zo nog even doorgaan.
De appels, pruimen, perzik, blauwe bessen en druiven groeien lekker door, die hebben allemaal nog wel een tijdje nodig.
 
Ook byzonder leuk is het stammetje dat ik onlangs op het kasteelfeest heb gekocht, hierop groeien Shiitake champignons, ik wist niet wat ik ervan moest verwachten, maar zie hier....
 
 
 
 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Categorieën
Welkom op mijn Fruittuin!

Op deze weblog kun je meekijken met wat ik allemaal in mijn tuin aan't uitvoeren ben. Ik heb een aantal fruitsoorten staan, waaronder een duo pruimenboom Opal en RC 'd Oullins, twee appelboompjes Elstar en Cox Orange, mini mirabelpruim, een perzikboom Peregrin, mini kersenboompjes Stella en Sunburst, Ostara aardbeien, Blauwe bes Bluecrop, Cranberry, kruisbes en een rode bes.

Ook groenten zijn leuk om zelf op te kweken, bijna alles staat in potten. Dit jaar ga ik vooral voor de tomaten. Verder nog sugar-snaps, Teepee boontjes, paprika's en bosui.

Ik hoop dat jullie af en toe eens op mijn weblog komen kijken, veel plezier!

groetjes @nnemiek
 
 
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl