fruittuin.punt.nl
Genieten!
Heerlijk in de tuin vandaag, tussen de buien door schijnt de zon volop. Dus beetje snoeien opruimen, blad verwijderen en vooral oogsten! Als de zon schijnt snel ff zitten op mijn bankje en tussendoor even blauwe bessen, pruimen en tomaatjes eten!
 
De RC d'oullins pruimen beginnen nu rijp te worden, lekker dikke, zoete gele pruimen. Het zijn er niet veel dit jaar, een stuk of 15 denk ik, en de Opal is helemaal een drama met nog geen 5 pruimen!
 
 
 
De TeePee boontjesmix was heerlijk, heb onlangs nieuwe gezaaid en de bloemknopjes zitten er alweer in dus nog even geduld en we beginnen aan de volgende ronde.
 
Helaas hebben de Perzikken teveel last gehad van de droogte, het was onmogelijk om de verhoogde border van genoeg water te voorzien, alle perzikken zijn verdroogd en voortijdig afgevallen, erg jammer!
 
De blauwe bessen daarintegen doen het geweldig, wat zijn ze lekker! 1/3 is al geoogst, de rest moet nog kleuren, wat een fijne struik.
 
 
 
Ook al had ik de gele herfstframboos er uitgegooid, toch kwamen er takken her en der tevoorschijn, ik heb er 2 laten staan en deze zitten al vol knoppen, dus toch nog frambozen straks.Denk dat ik dat zo volgend jaar ook maar ga doen, 2 takken is genoeg.
 
De druiven doen het beter dan andere jaren, mooie volle dikke trossen, hoop dat ze straks ook lekker zoet worden.
 
 
 
 
De paprika's gaan ook de goede kant op, vooral de Lila purper, ziet er prachtig uit, ze heeft veel mooie donkerpaars gekleurde paprika's hangen, ook de zoete punt paprika ziet er mooi uit, allebei nieuw voor mij om te telen, dus ben benieuwd naar het eindresultaat.
 
 
Als laatste dan nog even over de tomaten....De voyage,  Marmande en de Hawaiian pineapple  zijn alledrie aangetast door neusrot en zonverbranding, jammer want deze hebben prachtige grote vleestomaten. De andere tomaten doen het prima, elke dag zijn er wel een paar rijp....smullen dus.
 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Categorieën
Welkom op mijn Fruittuin!

Op deze weblog kun je meekijken met wat ik allemaal in mijn tuin aan't uitvoeren ben. Ik heb een aantal fruitsoorten staan, waaronder een duo pruimenboom Opal en RC 'd Oullins, twee appelboompjes Elstar en Cox Orange, mini mirabelpruim, een perzikboom Peregrin, mini kersenboompjes Stella en Sunburst, Ostara aardbeien, Blauwe bes Bluecrop, Cranberry, kruisbes en een rode bes.

Ook groenten zijn leuk om zelf op te kweken, bijna alles staat in potten. Dit jaar ga ik vooral voor de tomaten. Verder nog sugar-snaps, Teepee boontjes, paprika's en bosui.

Ik hoop dat jullie af en toe eens op mijn weblog komen kijken, veel plezier!

groetjes @nnemiek
 
 
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl